Janice G. Raymond:

Öt pont a prostitúció legalizálása ellen Magyarországon

Janice G. Raymond, Ph.D.
A Nőkereskedelem Elleni Nemzetközi Koalició igazgatója
  1. A prostitúció legalizálása nem csak a prostituáltakat legalizálja, hanem egyúttal a striciket, bordélyokat és klienseket is. A prostitúció legalizálása a szexipar legalizálása. A szexipar legalizálása elősegíti, hogy Budapest "Európa nagy bordélyaként" szerezzen hírnevet.
  2. A legalizált szexipar mágnesként vonzza az illegális szexipart és a szervezett bűnözést. Mindenütt, ahol legalizálták a prostitúciót, felvirágzott az emberkereskedelem és megnőtt az illegális bordélyok száma. Európában például Németország lett az emberkereskedők választott célországa, évről évre sok ezer nőt adnak el és mozgatnak az országon keresztül.
  3. A legalizáció megbukott Európában: Hollandiában és Németországban is. A legalizáció nem csökkentette az itt folyó emberkereskedelmet, és nem védte meg a prostitúcióban élő nőket a visszaélésektől és az erőszaktól.
  4. A legalizált prostitúció kifehéríti a prostitúciót. A piszkos pénz hirtelen tisztává változik. Illegális cselekmények legálisak lesznek. A stricik egyik pillanatról a másikra törvényes üzletemberekké, vállalkozókká válnak. Olyan férfiak, akik korábban nem kívántak prostituált nőt vásárolni, most azt gondolhatják, hogy mivel a prostitúció törvényes, teljesen rendjén való dolog a nőket szexuális árucikkekként használni.
  5. Amennyiben Magyarország törvényesíti a prostitúciót, ezzel megsérti a kötelezettségeit, amelyeket az emberkereskedés és mások prostitúciója kihasználásának elnyomása tárgyában, New Yorkban kötött ENSZ egyezményben vállalt. Ez az Egyezmény, melyhez Magyarország 1955-ben csatlakozott, előírja a részes államoknak, hogy ne szabályozzák a prostitúciót, és ne kötelezzék a prostitúcióban élő nőket a regisztrációra. Azok az országok, amelyek jóváhagyják az Egyezményt, egyetértenek abban, hogy megtiltják a kerítést és futtatást, valamint a nyilvánosházak létrehozását. 
logo
  a prostitúció visszaszorításáért
(C) copyright: Minden jog fenntartva - All rights reserved
Nyitóoldal