Pályázati felhívás

határidő: 2006. március 24.

Az ELTE Társadalomtudományi Kar Gender Studies Kutatóközpontja (Társadalmi Nem Tanulmányok Központja) pályázatot hirdet az alábbi témákban benyújtandó írásművekre:
  1. Az anya, a prostituált nő és a magyar humánszolgáltató rendszer (esettanulmány, szociográfia, 5-10 oldal terjedelem, különösen gyakorló szociális szakemberek, emberi jogi aktivisták esettanulmányait várjuk)
  2. A szocialista női emancipációtól a pornográfiáig, prostitúcióig és pedofíliáig (nemtörténeti esszé, 5-15 oldal)
  3. "Társadalmi változásokra lenne szükség" (társadalomelméleti, társadalompolitikai esszé, 5-15 oldal)
    Ezen munkacímen olyan esszéket várunk, melyek értelmezik a magyar belügyminiszter munkacímként ajánlott megállapításában a " társadalmi változások" jelentését: 2005. őszén svéd kollégája Budapesten ismertette és ajánlotta a paradigma-váltó svéd modellt, amely a prostituált nők helyett a férfi-kliensekre irányítja a figyelmet (ezzel irányítja az intézkedést és a beszédmódot is). Magyarországon azonban komoly társadalmi változásokra lenne szükség, hogy elfogadják az emberek a svéd megközelítést, jelentette ki a belügyminiszter. http://www.origo.hu/itthon/20050907sved.html
    Vajon milyen komoly társadalmi változásokra lenne szükség? Vajon ki, mi, miként akadályozta eddig a változásokat, illetve ki, mi és hogyan indíthatná el azokat?
A benyújtás határideje 2006. március 24. péntek, módja: levélben (postacím: Gender Studies Kutatóközpont, ELTE, TáTK, 1117 Bp. Pázmány sétány 1/A, 3.100.A) vagy e-mailen: gender.elte kukac gmail.com

A pályázat nyilvános eredményhirdetésére 2006. március 31-én az ELTE Gender Studies Kutatóközpontja által rendezendő "Kinek kivel mit áll szabadságában tenni" című konferencián kerül sor.

A bírálóbizottságban részt vesznek: az ELTE Társadalomtudományi Kar oktatói, a Prostitúció nélküli Magyarországért Mozgalom tagjai és "Gender" kurzusok hallgatói.

A három kategória első helyezettje 50-50 ezer Ft-ot, valamint a Népszabadság fél-fél éves előfizetését nyeri el, további díj az Esély című folyóirat (1-2 kategória), illetve az Élet és Irodalom (3. kategória) egy-egy éves előfizetése lesz. Mindhárom kategória első három helyezettje meghívást kap a 2006. nyarán rendezendő alkotótáborba.

További információ: http://gender.tatk.elte.hu/


 
logo
  a prostitúció visszaszorításáért
(C) copyright: Minden jog fenntartva - All rights reserved
Nyitóoldal