Lesz-e gyümölcs a fán, melynek nincs virága?...

Megjelent: Népszava, 1921. augusztus 20.

357 fiatalkorú leány közül, akik a rendőrségre kerültek
129 szűz
49 nemi beteg
11 luetikus
2 terhes

Női otthonokra, népházakra, gyermekkórházakra, játszóterekre, a "cselédek" iskoláztatására, hatósági helyközvetítésre, átmeneti gyermekotthonokra volna égetően szükség, hogy a nagyobb társadalmi föladatokat ne is említsük. [mondja az újság kérdésére Geguss Dániel rendőrfőtanácsos, a gyermekrendőrségen működő gyermekbíróság vezetője.]

A KERITéS

ezernyi válfajaival jelentős tényezője a gyermekkori prostituciónak. Avendt nővér, aki Németországban rendőrségi védőnő, számos "örökbefogadási" esetről számol be. Hivatásos irodák foglalkoznak ilyesmivel. Álljon itt egy ilyen eset: "Gyermektelen házaspár örökbefogadna egy leánygyermeket" - igy hangzott a hirdetés. A rendőrségi nyomozás megállapitotta, hogy a hirdetést "közvetitő iroda" tette közzé és a gyermekeket bordélyos asszonyokhoz és hasonlókhoz "közvetitette". En gros. Exportra is dolgozott. Számos lapban hirdetett. Különösen a törvénytelen gyerekeket vitte a vásárra.

Egy szállodai razzián 1916-ban találtak hat 14 éves, tizenöt 15 éves, kilencven 16 éves, száznyolcvanhat 17 éves, százharminc 20 éves és kétszáz 21 éves leánygyermeket és fiatalkorút. Köztük egy 12 éven alulit, aki már fél esztendeje hivatásszerüen űzte akkor a prostituciót.


 
logo
  a prostitúció visszaszorításáért
(C) copyright: Minden jog fenntartva - All rights reserved
Nyitóoldal